Naslovna > Automobili > Lexus > GX > Konačno savremenija unutrašnjost

Lexus GX

Konačno savremenija unutrašnjost

Lexus je upoznao javnost o tome kakve će tačno novine dobiti osvježena verzija njihovog SUV modela GX, koji će na biti uskoro dostupan na tržištu...

Trenutna generacija GX modela, za današnje standarde relativno je zastarjela, jer se na tržištu pojavila još na samom početku prošle dekade, tačnije 2010. godine. U Lexusu su veoma svjesni toga, te kako bi zadržali korak sa jakom konkurencijom na polju luksuznih SUV vozila u ovoj kompaniji predstaviće novo izdanje GX-a za 2022. godinu. Ovo bi ujedno trebalo biti i posljednje osvježenje trenutne generacije, jer najvjerovatnije je da će nova generacija ovog automobila biti lansirana 2024. godine.

 

 

 

 

 


Tokom prethodnih godina Lexus je mijenjao i unaprijeđivao spoljašnji dizajn svog SUV-modela, ali unutrašnjost je ostajala nepromijenjena, samim tim i tehnološki prevaziđena, obzirom na godinu izlaska na tržište. Međutim u posljedjem ažuriranju i ovo će se promijeniti, novi GX dobiće redizajniranu instrumentalnu tablu i savremeni 10,3-inčni infotainment sistem.   Kako bi ugradili ovaj ogromani ekran, osjetljiv na dodir u kompaniji su morali redizajnirati kompletnu središnju konzolu, pomjerajući tako ventilacione otvore ispod sistema i odvajajući ih od njega. Novi multimedijalni sistem sada je kompaktibilan sa Aplle CarPlay, Android Auto i Amazon Alexa aplikacijama.
Novi GX dobija i posebno izdanje, Black Line paket, koji uključuje sjajne crne 18-inčne naplatke, zamračenu hromiranu rešetku hladnjaka, ukrasna svjetla za maglu i jedinstvene dizajne donjeg prednjeg i zadnjeg branika. Unutra putnici dobijaju crnu masku a dostupan je u tri boje Starfire Pearl, Black Onyx, ili Nori Green Pearl boje koja dolazi ekskluzivno za novi GX Black line model. Kada je riječ o pogonskoj jedinici malo je vjerovatno da će biti promjena u odnosu na prethodnike. Tako će se ispod poklopca motora i kod novog modela naći, 4,6-litarski V6 agregat, snage 301 KS i 446 Nm. Osvježeni model na tržištu će biti dostupan najvjerovatnije do kraja ove godine, a za sada nema podataka o cijeni.



 

Datum objave: 06/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook