Naslovna > Automobili > Lamborghini > Urus > Koncept „Urus“ na tržištu 2017. godine

Lamborghini

Koncept „Urus“ na tržištu 2017. godine

Na pedesetom rođendanu Lamborhinija, osim što je predstavljem model „Egoista“, procurila je još jedna veoma interesantna informacija o novom modelu koji ovaj brend planira da proizvede...

Pedeseti rođendan Lamborhinija protekao je onako kako i dolikuje ovom poznatom automobilskom brendu. Prezentacijom modela „Egoista“, rođendan je bio idealna prilika da se u javnost iznesu neki planovi o drugim modelima koje Lamborghini priprema.

 

U toku svečanosti procurila je informacija da su Italijani dobili zeleno svjetlo za svoj koncep „Urus“, te da njegovo pojavljivanje na tržištu možemo da očekujemo 2017.godine. Ovim potezom,  Lamborghini je dokazao kako će da se vrati na područje skupih i luksuznih 4x4 automobila.

 

Za razliku od svog prethodnika koji je na sceni vladao osamdesetih godina, model LM002, „Urus“ ipak neće da bude terensko vozilo, nego  crossover, odnosno ipak nešto umjereniji SUV. Potvrda o tome da će ovaj model da se pojavi na tržištu za četiri godine, svakako još nije službena, ali kako ju je javnosti prenjeo glavni čovjek Audija, onda ova vijest ipak ima određenu težinu.

 

Do 2017. godine ima još dosta vremena,  a to je sasvim dovoljno da se dizajn ovog crossovera dodatno osvježi, kao i sama tahnologija. Cijena, svakako još nije precizirana, ali smatra se da će koštati između 100.000 i 150.000 eura onog momenta kada se konačno pojavi na tržištu. 

Datum objave: 15/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook