Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Koncepti za Worthersee

VW Golf GTI Next Level i TGI GMOTION

Koncepti za Worthersee

Volkswagen je dopustio grupi svojih “šegrta” da ispolje svoju kreativnost na dva modela Golfa, i rezultat tog projekta su GTI Next Level i TGI GMOTION…

Ova dva konceptualna modela će imati svoju zvaničnu premijeru na 37 Worthersee festivalu koji se održava na istoimenom jezeru u Austriji. Next Level je opremljen dvolitarskim agregatom iz standardnog modela GTI kome su dodati modifikovani klipovi, unaprijeđeni turbopunjač, veći intercooler i nadograđeni izduvni sistem. Ove izmjene su rezultovale povećanjem ukupne snage na 410 KS i 511 Nm obrtnog momenta. Na ovom modelu nije samo povećana snaga agregata, nego je u zadnju klupu “uglavljen” audio sistem od 2480W i ogromni LED TV.

 

 

Izmjene na karoseriji su takođe upadljive. Crno-bijela kolor šema se ističe zajedno sa ručno oslikanim detaljima na bočnim stranama, ukomponovani sa spojlerima i branicima agresivnijeg izgleda. Ukoliko vam se 20-to inčni aluminijumski naplatci čine poznatim, u pravu ste – oni su “pozajmljeni” sa Audija R8. U međuvremenu, Golf TGI GMOTION koncept je baziran na modelu Golf Estate i izmijenjen je u off road stilu. Karoserija ovog vozila je opremljena zaštitinim oblogama sa modela Alltrack, modifikovanom podnom zaštitom, klirensom od 40 mm i krovnim nosačem. Ovaj model je opremljen 1,5-litarskim agregatom sa turbopunjačem jačine 130 KS na prirodni gas sa pogonom na sva četiri točka.

Datum objave: 10/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook