Naslovna > Automobili > Renault > Megane > Konceptualna budućnost Renaulta Megane

Renault Megane eVision

Konceptualna budućnost Renaulta Megane

Budućnost Renaulta Megane se ogleda u novom konceptualnom SUV modelu koji će se naći na tržištu iduće godine...

Megane eVision je evolucija Morphoz koncepta prikazanog u martu ove godine. Najvažniji podatak je taj, da se novi model bazira na principima prikazanog koncepta, kako bi nam što bolje pružio uvid u serijski automobil koji možemo očekivati tokom 2021. godine.

 

 

 

Megane eVision koristi novu CMF-EV platformu koju je razvila Renault-Nissan-Mitsubishi alijansa. Ova potpuno nova platforma je namijenjena električnim vozilima sa svojom ultra tankom podnom baterijom od 60 kW i kompaktnom elektromotornom jedinicom.

 

Za sada su ponate samo pojedine, okvirne specifikacije oko ovog modela. Baterija od 60 kW je povezana sa elektromotorom koji isporučuje 217 KS i 300 Nm obrtnog momenta. Pogon bi se prenosio na prednju osovinu i omogućavao ubrzanje od nule do 100 km/h za manje od 8 sekundi. Maksimalni domet sa jednim punjenjem baterije bi trebao iznositi oko 440 kilometra.

 

 

 

Pošto je CMF-EV platforma fleksibilna, Renault je najavio da razmatra i dvomotorne električne automobile sa snažnijim pogonom i baterijama većeg kapaciteta. Ovoj pogonskoj jedinici omogućeno je brzo punjenje punjačem od 130 kW. Vrijeme punjenja baterije nije deklarisano, ali bi okvirno iznosilo oko 40 minuta na nivo od 80%.

 

Detalji unutrašnjosti i oprema u njoj još uvijek nisu poznati, a za više detalja ipak treba sačekati zvaničnu prezentaciju...

Datum objave: 16/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook