Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Maybach > Konceptualni SUV luksuzni model

Maybach EQS

Konceptualni SUV luksuzni model

Na sajmu automobila u glavnom gradu Bavarske, predstavljen je prvi potpuno električni model Mercedesovog podbrenda koji proizvodi luksuzne automobile Maybach pod imenom Maybach EQS...

U skladu sa dizajnom odgovarajućim električnom pogonu, za sada Maybachov koncept model EQS, dobio je drugačiji izgled naličja u odnosu na modele sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem. Prije svega, mehaničke postavke ovog modela ne zahtjevaju masku za hladnjak, pa je na tom dijelu napravljeno najviše promjena. Tako ovaj model posjeduje ekspanzivnu ploču sa sjajnim, okomitim hromiranim prugama na crnoj podlozi, dok se ispod nalazi hromirani otvor.

 

 

 

 


Zanimljive postavke spoljašnjeg dizajna su, ručke, koje se uočavaju prilikom približavnja automobilu, dok vozačeva vrata imaju mehanizam automatskog otvaranja. Koncept Maybach EQS nosiće dvobojnu kombinaciju „Obsidian Black Metallic“ na vrhu i „Zircon Red Metallic“ na donjem dijelu, dok će ga voziti ogromni 24-inčni, točkovi. "Koncept koji je gotovo pred proizvodnjom, predstavlja dokaz da se vrhunska tehnologija električnog pogona i pionirski infotainment sa MBUX Hypercreen-om savršeno kombinuju sa prepoznatljivom Maybachovom vještinom izrade i izuzetnom unutrašnjošću," rekao je Philipp Schiemer, voditelj Top End grupe vozila u Mercedesu -Benz AG. Unutrašnjost je inspirisana i odiše pomorskim akcentima i „Deep-Sea Blue“ nijansom boje, pa se prilikom dugih vožnji u ovom modelu može očekivati osjećaj krstarenja morskim prostranstvima. Ispred prednjih sjedišta nalazi se površina koja se proteže gotovo cijelom širinom automobila. Ovu površinu čine tri ekrana sa staklenim poklopcem, zbog čega izgledaju kao jedna cjelovita jedinica. Čak i putnik ima OLED monitor od 12,3 inča. Postoje i okrugli otvori za zrak u kromiranom sjaju sa pocinčanim okvirima. Za sada je poznato da će SUV EQS izaći prvo kao standardna Mercedesova verzija naredne 2022. godine, dok će verzija Maybach EQS izaći nešto kasnije.

Datum objave: 07/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook