Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Korejski supermini

Hyundai i20 N 2021.

Korejski supermini

Najnovije špijunske fotografije pružaju pogled na proizvodnu verziju nove „hot“ varijante Hyundaija i20...

 

Iako je na prototipskom modelu debeli sloj kamuflažne folije, može se primjetiti prednji razdjelnik agresivnog dizajna, šire bokove i veliki spojler na zadnjim vratima. Karoserija ima niži klirens, a tu su i novi veći aluminijumski naplatci i zadnji branik sa izrezom za dvostruki izduvni sistem. Sve u svemu, dizajn ovog prototipa je veoma sličan nedavno objavljenom teaseru.

 

 

Pogonska jedinica ovog modela za sada ostaje misterija, ali postoji mogućnost ugradnje dvolitarskog turbo četvorocilindarskog benzinca od 250 KS koji bi trebao ponijeti i najavljeni Hyundai Kona N. Međutim ako se uzmu u obzir manje dimenzije modela i20 , kao i niža cijena, veća je vjerovatnoća da će ovaj novi „hot hatch“ ponijeti prilagođenu varijantu 1,6-litarskog agregata, čak i sa „blagim“ hibridnim sklopom po uglednu na neke modele iz game.

 

 

 

Hyundai i20 N bi trebao raspolagati jačinom od oko 200 KS što bi mu priužalo performanse u rangu Forda Fieste ST. Svi i20 N imaće pogon na prednjoj osovini, a neke verzije će vjerovatno biti opremljene elektronskim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. Hyundai i20 N bi se trebao očekivati na tržištu u toku naredne godine.

Datum objave: 16/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook