Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > Kraj legende

Land Rover

Kraj legende

Ova godina je posljednja godina za najstariji Land Roverov model kockasti Defender, koji će prestati da se proizvodi u decembru 2015. …

Proizvođač su odlučili da kupcima ponude tri specijalne oproštajne serije ovog modela prije najavljenog kraja. Ovaj šezdesetsedmogodišnjak odlazi u penziju a zamijeniće ga moderniji model o kojem će se u budućnosti više govoriti. Ipak za sam kraj Defender će zasijati još jednom. Fanovima će biti ponuđene tri posebne verzije koje će se proizvoditi u ograničenim serijama.

 

Prvi je Defender Heritage Edition koji će imati retro detalje poput starinske maske hladnjaka i zelenksato-bijele kombinacije spoljašnjosti.Na prednjem blatobranu nalazi se oznaka HUE 166 kao posveta registraciji koju je nosio pretprodukcijski Land Rover poznat kao Huey. Ovaj model biće dostupan od avgusta 2015. u verzijama 90 Hard Top, 90 Station Wagon i 110 Station Wagon ali će moći da ga nabavi samo 400 kupaca koji će za ovu verziju morati da izdvoje od 35.500 eura. Druga specijalna verzija je Defender Adventure Edition, namjenjen kupcima koje prije svega zanimaju terenske sposobnosti. On ima dodatna ojačanja na donjem dijelu dvobojne narandžasto-crne karoserije, a proizvodnja je ograničena na 600 jedinica. Na raspolaganju će biti varijante 90 Station Wagon i 110 Station Wagon, a kupci će moći da ih naruče takođe od avgusta po početnoj cijeni koja iznosi 55.500 eura.

U aprilu će u prodajne salone stići treće posebno izdanje oproštajnog Defendera, model Autobiography Edition. Urađen je u metalik crnoj kombinaciji i ima najluksuzniju opremu od sva tri modela te kožni enterijer a dostupno je isključivo u kratkoj varijanti - 90 Station Wagon. Proizvodnja je limitirana na 80 automobila koji će se prodavati po cijenama ne manjim od 79.000 eura, koliko će koštati najjeftinija verzija.
 

Datum objave: 09/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook