Naslovna > Auto moto sport > Kraj saradnje Forda i Ken Blocka

Ken Block

Kraj saradnje Forda i Ken Blocka

Nakon više od jedne decenije prije svega zabavljanja mase na globalnom nivou, američki reli trkač i zvijezda Gymkhane okončao je saradnju sa Fordom...

Fanovi reli vozača Ken Blocka imaju razloga za tugu. Naime, 53-godišnji Amerikanac obustavio je partnerstvo sa Fordom nakon 11 godina međusobne saradnje. Partnerstvo će ostati upamćeno po brojnim trkama, okupljanjima, sponzorstvima brenda, ali prije svega po video seriji Gymkhana po kojoj se Ken Block i proslavio. I pored određenih uspjeha na sportskim takmičenjima, fanovi će ipak najviše žaliti za pomenutom YouTube serijom Gymkhana, u kojoj je domonirao ovaj američki vozač.

 

 


U Gymkhani su učestvovala naravno Fordova vozila od reli automobila Fieste i Focusa, pa sve do brutalnih Mustang Hoonicorna i F150 Hoonitrucka, koji su zajedno ostvarili preko 500 miliona pregleda. Block je poručio kako mu je bio san raditi za kompaniju koja napravila automobil kojim se njegov otac vozio dok je on bio tinejdžer. ,,Izuzetno sam zahvalan Fordu za podršku tokom godina, ali se radujem i 2021. godini bez ikakvih ograničenja gdje ću imati mogućnosti da malo raširim krila i igram se i sa drugim igračkama“. U Fordu su takođe izrazili zadovoljstvo izazvano saradnjom sa Amerikancem, koji je uveo potpuno nova uzbuđenja kada su u pitanju performansni modeli Forda.

 

Budućnost Ken Blocka za sada nije poznata, ali broje špekulacije otkrivaju da bi se Amerikanac mogao pojaviti u timu Subarua, gdje je i bio prije početka partnerstva sa Fordom.

Datum objave: 11/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook