Naslovna > Tehnika > Krucijalni dogovori za snabdjevanje mikročipovima

BMW

Krucijalni dogovori za snabdjevanje mikročipovima

Bavarski proizvođač automobila juče je objavio vijest o postignutoj saradnji sa dvije kompanije koje se bave proizvodnjom mikročipova i poluprovodnika, te je na taj način osigurana dostupnost ovih materijlala...

Globalno tržište proizvodnje i prodaje novih automobila je u krizi gotovo čitave godine, a uzrok je nestašica sofistikovanih materijala koji su krucijalni za proizvodnju savremenih automobila. Riječ je o nedovoljnoj ponudi a velikoj potražnji za poluprovodnicima i mikročipovima. Gotovo sve kompanije su na neki način osjetile negativne efekte ove situacije, a najčešće je to nešto manja proizvodnja. Takođe svi pokušavaju na razne načine da prebrode krizu, a posljednji primjer vejrovatno uspješnog pronalaska rješenja je BMW. Bavarci su uspjeli da sklope eksluzivan dogovor sa dvije kompanije, koje su neke od vodećih proizvođača u ovom polju, i tako obezbjede sigurnu liniju snabdjevanja u budućnosti. Riječ je o  kompanijama Inova Semiconductors i Globalfoundries koje će u narednih nekoliko godina isporučiti više miliona jedinica mikročipova na adresu Bavaraca.

 

 

 

 

 


„Ovo nam donosi preko potrebnu dozu izvjesnosti u procesu planiranja, kao i porciju transparentnosti u pogledu traženih količina elektronskih komponenti. Na ovaj način, naše potrebe bivaju zadovoljene, i to na dugi rok posmatrano,“u veselom tonu rekao je član upravnog odbora Bavaraca Andreas Vent. Takođe treba napomenuti da je već ranije, sredinom novembra isto tako sklopljen ugovor sa američkim Qualcomom, sa istim ciljem osiguravanja mreže dobavljača neophodnih materijala. Dakle može se zaključiti da rukovodstvo BMW radi odličan posao kako bi na što bezbolniji način preživjeli krizu.

Datum objave: 09/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook