Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Kupe bi mogao biti dostupan od sljedeće generacije

Ford Mustang Mach-E

Kupe bi mogao biti dostupan od sljedeće generacije

Možda će dostupna kupe konfiguracija pomoći da se još više poveća prodaja Mustanga Mach-E kako bi se bolje nadmetao s Teslom...

Na forumu Mach-E Cluba pojavila se objava u kojoj se tvrdi ne samo da druga generacija električnog SUV-a Mustang Mach-E dolazi na tržište 2026. godine, već i da Mustang Mach-E Coupe dolazi otprilike u isto vrijeme. Iako "vijest" nije službeno potvrđena ili demantovana od strane Forda, forum Mach-E Cluba piše da će Ford prekinuti proizvodnju trenutne prve generacije električnog krosovera Mach-E u junu 2026. Proizvodnja druge generacije očekuje se da će model početi ubrzo nakon toga. U objavi se dalje dodaje da se na osnovu informacija koje su stigle iz AutoForecastSolutions, posebno spominje "Mustang Mach-E Coupe", a čak ima i svoj jedinstveni interni kod proizvoda, tako da nije vjerovatno samo slovna greška ili pogrešna komunikacija. U informacijama se takođe navodi da će proizvodnja Mach-E Coupea početi u julu 2026. godine.

 

 

 


Uključili smo detalje iz odgovarajućeg odjeljka AutoForeCastSolutions karte proizvoda za vozila Sjeverne Amerike ispod, iako je slika možda teško čitljiva. Da biste vidjeli cijeli izvještaj, kliknite na link koji slijedi. Očigledno, kada ovakvi detalji dođu na internet, iako izazivaju uzbuđenje, to takođe izaziva gomilu pitanja. Ako se zaista radi o Mustang Mach-E Coupeu, da li će on jednostavno zamijeniti nadolazeći Mustang sedme generacije s benzinskim pogonom? Hoće li to biti "SUV kupe" poput onih nekih luksuznih proizvođača automobila?

 


Za čitaoce koji možda nisu svjesni, neki proizvođači luksuznih automobila, uključujući BMW i Mercedes, nude neke od svojih SUV-ova u "kupe" konfiguraciji koja je tipično sportskija. Takođe je manje praktičan dijelom zbog svoje nagnute linije krova i smanjenog prostora na zadnjim sjedištima. Volvo je upravo pozdravio potpuno novi potpuno električni C40 na tržištu, koji je u suštini "SUV coupe" verzija tradicionalnijeg krosovera XC40.

Datum objave: 10/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook