Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Kupeoliki model u rukama poznatog tjunera

BMW Serija 2

Kupeoliki model u rukama poznatog tjunera

Sportski model proizvođača automobila iz Bavarske prošao je kroz proces unaprijeđenja od strane jednog od najboljih tjunera Manharta...

Model Serije 2 ovom prilikom dobio je brojna mehanička unaprijeđenja, čime su poboljšane njegove performanse a snaga pogonskog sklopa uvećana, što označava da su maskimalna brzina i ubrzanje dostigli bolje i veće rezultate. Ova verzija fabričkog modela Serije 2 posjeduje agregat snage 382 KS i 500 njutn metara, međutim Manhartu je to ipak malo pa je najavio svoj najnoviji projekat na Seriji 2 Coupe: Manhart MH2 450. Sa podešavanjem MHtronik Powerbox-a i nadogradnjom izduvnog sistema od nehrđajućeg čelika, Manhart je povećao brojke snage pogonskog sklopa na 444 KS, i 650 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

 

 

Treba napomenuti da je projekat MH2 450 gotovo dobio snagu performantnog modela M4 koji proizvodi 473 KS  i 550 Nm obrtnog momenta. Pored unaprijeđenja ispod poklopca motora, ovaj projekat dobio je i brojne druge nadogradnje, poput novog kompleta opruga za spuštanje i funkcije preklapanja za izduv, zajedno sa zamjenskim cijevima OPF-Delete od nehrđajućeg čelika. Takođe MH2 450 dobio je i stilske novine, kao što su 20-inčne felne iz Concave One, koje odražavaju Manhartove ukrasne pruge sa različitim pozicijama. Zatim dodane su velike količine karbonskih vlakana prilikom izrade, tako da ovaj automobil gubi na težini. Manhart nije otkrio cijenu za svoj MH2 450, ali s obzirom na veliki broj ovdje spomenutih nadogradnji, ne očekuje se da će biti jeftin.

 

Datum objave: 08/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook