Naslovna > Automobili > Nissan > Leaf > Kupovina na neviđeno

Nissan Leaf II iznad očekivanja

Kupovina na neviđeno

Iako u prodajne salone stiže tek krajem mjeseca februara, mnogi kupci su već posjetili Nissanova predstavništva u potrazi za ovim električnim automobilom.

Na evropskom tržištu predstavljen je krajem novembra prošle godine i niko nije očekivao toliku zainteresovanost za ovaj model druge generacije . Bez obzira na to što se Leaf  još uvijek nije pojavio na prodajnim mjestima, iz Nissana se hvale da su već preuzeli impresivnih 10 000 narudžbi. Sa deklarisanim dosegom od 400 km i opremljen modernim tehnologijama, poput Nissan ProPilot sistema za pomoć u vožnji i Nissan e- Pedal papučice kočnice sa uštedom energije i do 90%, ovaj potpuno električni automobil obećava bezbrižnu upotrebu u gradskoj vožnji.

 

Vrijeme će pokazati hoće li kupci biti zadovoljni dometom sa jednim punjenjem, što je najveća  briga vozača  ovakvih modela. Novi Nissan Leaf  je opremljen baterijama snage  40.0 Kwh , što je veliko povećanje u odnosu na kapacitet baterija od 29.9 Kwh   prošlog modelu, a inžinjeri u proizvodnji su se potrudili da spuste i nivo buke u vožnji koji sad iznosi 61 db. Po tvrdnjama iz Nissana, baterije bi trebale zadržati 90 % svog izvornog kapaciteta i nakon 500 punjenja, a garantuju da će nakon 100.000 pređenih km kapacitet baterija i dalje ostati na 70 % početnog kapaciteta.

Datum objave: 04/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook