Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Lakši i jači od M2 modela

BMW M2 Turbomeister Edition

Lakši i jači od M2 modela

Iako se još nije pojavila dugo očekivana CSL verzija M2 modela, jedan fan bavarske marke je u saradnji sa BMW-ovim dizajnerima napravio neoficijalni M2 CSL...

Uprkos glasinama i špijunskim fotografijama iz 2018. i 2019. godine, BMW zapravo nikada nije završio razvoj M2 CSL modela. Sa M2 CS modelom iz novembra 2019. godine, bavarski brend je dodao najsnažniju seriju za mali coupe, ali ostala je nada da će se na vrhu ponude naći i CSL. Ipak, nakon što je M2 ukinut u Evropi početkom 2020. godine zvanično su sve nade za CSL ugašene. Srećom, jedan fan BMW-a je u saradnji sa njihovim dizajnerskim odjelom napravio nezvanični M2 CSL. Brojna poboljšanja su korišćena radi smanjenja ukupne težine, pa je ovaj model sada lakši za 110 kilograma, čime se približio masi jednom od najomiljenijih BMW-a ikada, E46 M3 CSL modelu.

 

 


Zasnovan na M2 modelu iz 2016. godine, takozvani M2 CSL Turbomeister Edition posjeduje nekoliko unapređenja u pogledu performansi, među kojima je i modifikovani 3,0-litreni agregat koji sada proizvodi 520 KS. Nadogradnje pogonskog i izduvnog sistema potiču od Beek Auto Racinga iz Nizozemske i Akrapovica iz Slovenije. Za jedinstven Turbomeister izgled koji inače inspiraciju vuče iz konceptnog BMW 2002 Hommage koncepta, pobrinula se britanska kompanija Topaz Detailing. ,,Za mene je Turbomeister projekat postao ispunjenje sna o stvaranju specijalnog vozila zasnovanog na BMW M proizvodu“, objašnjava Marc Ruten, vlasnik automobila. ,,Duboka ljubav prema BMW-u natjerala me da uđem u ovaj projekat i stvorim proizvod koji ostaje vjeran istorijskoj izreci ,,Čisto zadovoljstvo u vožnji (Sheer Driving Pleasure)“.

Datum objave: 28/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook