Naslovna > Automobili > Lamborghini > Aventador > Lamborghini Centenario opozvan zbog naljepnice

Lamborghini

Lamborghini Centenario opozvan zbog naljepnice

Na naljepnicu automobila pogrešno je upisana stvarna težina vozila zbog cega će ovi autmobili biti vraćeni u servis na ispravku greške...

Američka agencija za sigurnost u transportu (NHTSA) najavila je opoziv 11 modela Lamborghini Centenario. Naime, na naljepnici koja se nalazi na ovom automobilu pogrešno je upisana stvarna težina vozila zbog cega će ovi autmobili biti opozvani u servis na ispravku ove greške. Čitav problem biće riješen tako što će proizvođač morati da skine postojoće naljepnice i postavi nove sa tačnim podacima, a ovaj proces već je u toku. Centenario koje je konstruisan prošle godine po modelu Aventador automobil je koji ima snažniji pogonski agregat od svog predhodnika. Jačina njegovog agregata V12 radne zapremine 5,6 litara iznosi 759 konjskih snaga.

 

 

Ta jačina veća je čak i od rijetkog Venena koji je takođe baziran na modelu Aventador. Centenario je tako postao automobil koji proizvodi više snage nego i jedan drugi model Aventador. Upravo zbog toga njegova specifičnost je u tome što može da postigne ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi a maksimalna brzina mu je 349 kilometara na čas. Kako bi ovaj automobl bio što jedinstveniji poznata amerčka kompanija izradila je i posebnu karoseriju za njega veoma primamljivog izgleda. Lamborghini je konstruisano svega 40 primjeraka ove motorne “zvijeri” od čega 20 coupea i 20 kabrioleta. Od ukupnog broja njih 11 završilo je u Americi a oni su upravo ti koji će biti povučeni sa tržišta. Proizvodnja automobila u Lamborghini uvijek je bila na zavidnom nivou a danas je dostigla svoj vrhunac. 

Datum objave: 07/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook