Naslovna > Motocikli > Lambov motocikl vozi samo u mašti

Snovi

Lambov motocikl vozi samo u mašti

Lamborghini nikada nije pravio motocikle, a matična kompanija Volkswagen već ima u vlasništvu Ducati, ali kako bi to ipak izgledalo?

Umjetnik i dizajner Al Yashid je svoju maštu stavio na virtuelni papir sa prilično zanimljivim rezultatima. Yashid se uglavnom drži automobila i ima hiljade rendera objavljenih na društvenim mrežama. U ovom slučaju, međutim, on je napravio izuzetak i dočarao svoju viziju motocikla pod Lamborghinijevom oznakom. Na prvi pogled, ovaj zamišljeni model se temelji na Ducati Diavelu, koji bi prema mišljenju poznavalaca motociklizma bio pravi izbor za Lambovu kreaciju.

 

 

 

Eksterijer je, međutim, čisti Lamborghinijev stil. Originalni Diavel je razvučen kako bi se dobio, vitkiji, mršaviji izgled. Prednja svjetla odražavaju kultni izgled onih što se nalaze na Lamborghinijevim automobilima, sa značkom crnog bika na sredini. Crvene LED trake pozadi dočaravaju Aventadorova zadnja svjetla, a za razliku od Diavela veći dio motocikla je prekriven „uglastom“ karoserijom. Yashid je karoseriju presvukao nijansama Reventon Silver, Aventador Yellow i California Orange.

 

 

 

 

Internet fanovi dizajna su ovaj zamišljeni motocikl počeli nazivati Mangusta, uprkos činjenici da rijetki superautomobil De Tomaso već nosi ovo ime. Međutim, to nikoga previše ne uzbuđuje ili možda ljuti, jer su šanse da se ovaj motocikl pojavi u proizvodnji ravne nuli....

Datum objave: 10/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook