Naslovna > Automobili > Land Rover > Discovery > Land Rover Discovery
FOTO GALERIJA (33)

Land Rover

Land Rover Discovery

Land Rover je upravo predstavio novi Discavery. Kako izgledaju pojedini detalji možete vidjeti u priloženoj galeriji slika.

Land Rover je otkrio pojedinosti novog Discaverya od kojeg se mnogo očekuje. Početak prodaje je u proljeće naredne godine. Tržište SAD-a morat će se strpjeti do sredine 2017. godine jer do tada proizvodni kapaciteti neće moći udovoljiti svim potrebama. Cijena baznog modela u Velikoj Britaniji bit će 43,495 funti dok će se isti model u SAD-u moći dobiti u zamjenu za 49,990 $.
Nova generacija Dicoverya od prethodne je lakša za nevjerovatnih pola tone, preciznije 480 kg. Obimna upotreba aluminija očigledno je dala rezultat. Uz upadno poboljšanje voznih osobina smanjena je i prosječna potrošnja goriva a time i ispuh štetnog CO2 u atmosferu.

 


U skladu sa tradicijom skuplji modeli bit će opremljeni po ukusu kraljeva. Na osnovu priloženih fotografija može se reći da ni jedna želja neće ostati neispunjenja.
Od mnogobrojnih sistema posebno se istiće onaj za poluautonomnu vožnju. U principu novi Discovery može voziti potpuno samostalno ali fabrika se želi temeljito ograditi od eventualnih nezgoda koje kod autonomnih automobila u posljednje vrijeme nisu baš rijetke.
Očigledno je da je tradicija duga 27 godina iskorištena na najbolji mogući način.

 

Datum objave: 28/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook