Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Tonale > Lansiranje novog SUV-a biće odloženo

Alfa Romeo Tonale

Lansiranje novog SUV-a biće odloženo

Velika uzdanica italijanskog brenda model Tonale, najvjerovatnije će na zvanično predstavljanje morati sačekati još neko vrijeme, jer novi šef kompanije Imparato želi izvući bolje performanse plug-in hibridnog modela...

Prije gotovo dvije godine predstavljeno je konceptno izdanje Tonale-a, a čini se da će se na proizvodni model morati sačekati još neko vrijeme. Italijanski brend se bori da ispuni očekivanja kada su u pitanju veći Stelvio i Giulia, a nedavno je posljednja Giulietta sišla sa proizvodne trake. Na Tonalea se gleda kao na spasioca, ali će njegovo lansiranje najvjerovatnije biti odloženo. Nakon predstavljanja koncepta, novi SUV je najprije trebalo da debituje u Evropi u novembru ove godine, ali prema Automotive News-u to neće biti slučaj, jer kako tvrde, u Alfi Romeo žele bolje performanse iz PHEV tehnologije.

 

 


Novi šef Alfe Jean-Philippe Imparato preuzeo je kormilo nakon spajanja FCA i PSA grupacije, te je zahtijevao bolje performanse od plug-in hibridnog sistema, što će dovesti do nekih modifikacija. To bi u prevodu značilo da bi se lansiranje novog crossovera moglo odložiti za otprilike tri mjeseca. Tonale će dijeliti platformu sa Jeep Compasom, koji je sa redizajnom dobio plug-in hibridni sklop u dvije verzije, sa 190 i 240 KS. Budući da je Imparato ranije bio šef Peugeota, on zna da kompaktni SUV može ponuditi bolje performanse. Tako na primjer plug-in hibridni model francuske kompanije 3008, kombinuje 1,6-litarski motor i dva elektromotora za ukupnu snagu od 300 KS.

Datum objave: 09/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook