Naslovna > Vijesti > Legenda i dalje živi

BMW

Legenda i dalje živi

M3 E30 Sport Evolution je jedan od onih modela koji su mnogi poželjeli da voze, a on je sam po sebi danas prava rijetkost jer je proizveden u svega 600 primjeraka...

Iako su sve generacije M3 modela imale zaista privlačan dizajn, ali i dobre performanse, E30 Sport Evolution se ipak izdvajao od ostalih. Svoju premijeru je imao prije više od tri decenije, na tržištu je bio dostupan od 1986. pa sve do 1992. godine. U poređenju sa standardnim modelom Serije 3, limitirana serija se mogla pohvaliti sa unaprijeđenim 2,5-litarski četvorocilindarskim motorom koji raspolaže sa 235 KS i 240 Nm obrtnog momenta. Što danas i nije neka zapanjujuća brojka, ali treba imati u vidu da govorimo o automobilu starom više od trideset godina.

 

Henri Kečpol iz Carfection-a je nedavno imao priliku da vozi sjajno očuvani E30 M3 Sport Evolution. On je bio oduševljen ovim automobilom, i to ne samo zbog njegove vozne dinamike već i zbog njegovog izgleda. Podsjetimo da je sa proizvodnih traka sišli svega 600 primjeraka M3 Sport Evo modela, čije su se cijene kretale do vrtoglavih 200.000 dolara.

Datum objave: 23/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook