Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Legenda koja traje od 1923.

Giulia i Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario

Legenda koja traje od 1923.

Alfa Romeo slavi 100 godina legendarnog amblema Quadrifoglio predstavljanjem novih modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio, kao i premijernoizdanje verzija „Quadrifoglio 100° Anniversario“ - ograničene serije proizvedene u samo 100 ekskluzivnih jedinica po modelu...

Alfa Romeo odaje počast legendi amblema Quadrifoglio sa 100 ekskluzivnih jedinica i obilježava ih na mjestu gdje je započela priča o ovom vozilu: na Siciliji, na lokacijama Targa Florio trke. Ovog aprila navršava se 100 godina od kako je neizbrisiv simbol brenda Alfa Romeo, Quadrifoglio, debitovao u trkačkoj verziji RL-a tokom XIV izdanja Targa Florio trke. Povodom ovog posebnog jubileja, Alfa Romeo predstavlja nove modele Giulia i Stelvio Quadrifoglio u ekskluzivnom izdanju „Quadrifoglio 100th Anniversario“. Ovo izdanje proizvedeno je u samo 100 jedinica modela Giulia i Stelvio i rezultat je stogodišnjeg istraživanja tehničke izvrsnosti koja je primijenjena na trkačke i putničke automobile.

 

 

 


Njihov legendarni karakter, tehnička prefinjenost i tehnologija su kombinovani kako bi ih postavili na vrh svojih segmenata, sa najboljim upravljanjem i odnosom snage i mase, stvarajući direktan i potpuno jedinstveni Alfa Romeo doživljaj vožnje. Mnogo novih karakteristika: svečane značke, ekskluzivne karakteristike i mnogo tehnologije zahvaljujući novim adaptivnim full-LED svjetlima i novom potpuno digitalnom instrument tablom ukrašenom sa istorijskim „teleskopskim“ dizajnom.

 

 

 

Da bi proslavio jedan vijek čiste sportske elegancije, Quadrifoglio se vraća na svoju rodnu Siciliju, jer je Alfa Romeo odabrala ovo ostrvo kao pozadinu za komemorativni fotoset koji, pored razgovora o tradiciji, ističe koncepte italijanske „Velike ljepote“ i „Made in Italy“. Nakon sto godina, putovanje modela Quadrifoglio nije završeno, jer se i dalje preobražava i projektuje u svijetlu budućnost koja odaje počast prošlosti uspjeha.

 

 

 

Kao simbol italijanske sportske elegancije, legendarni Quadrifoglio uvijek je bio sinonim za najbolje i najmoćnije modele ovog brenda. To ne važi samo za trkačke modele, već i za njegove najmoćnije i najekskluzivnije putničke automobile. Povodom stote godišnjice, Quadrifoglio je predstavljen u komemorativnoj verziji. Reinterpretiran je na moderniji način, a Centro Stile Alfa Romeo je projektovao svoj istorijski logo u budućnost brenda, pritom zadržavajući njegovu čvrstinu i eleganciju. Takođe, boja mu je dobila moderno hromatsko osvježenje koje podsjeća na slavne automobile i slavne trkačke pobjede ovog brenda, koje su sada dio kolektivne mašte.

 


Quadrifoglio je deo trkačke i industrijske istorije brenda Alfa Romeo od samog početka. Sve je počelo 15. aprila 2023. godine, povodom 14. izdanja jedne od najstarijih auto-trka na svijetu, Targa Florio - prestižnog događaja koji je početkom 20. veka jednom godišnje pretvarao Siciliju u najpoznatiji evropski „auto salon“. Trka je bila izuzetno intenzivna i izazovna, bila je jedan od najvažnijih događaja svog vremena za vozače i mogla je lansirati određene modele automobila i cijele brendove na tržište. Zbog toga je Alfa Romeo 1923. godine pridavao ogroman značaj sicilijanskoj trci, razvijajući posebnu verziju svog modela RL i regrutujući talentovane vozače.

 

 

Na kraju, Ugo Sivoči, važan vozač svog vremena, odnio je pobjedu zahvaljujući svojim vještinama i seriji srećnih događaja koji su učinili da izbor Quadrifoglia postane još značajniji kao simbol sportskog duha na haubama trkačkih automobila. Ovom pobjedom, Alfa Romeo je katapultiran na Olimp automobilskih proizvođača, neumitno povezujući simbol Quadrifoglio sa legendarnim vozilima marke i postavljajući pozornicu za niz hrabrih dostignuća nezaboravnih vozača.

 


Od prvog prvenstva Grand Prija 1925. godine, pa sve do Mille Miglia, Targa Florio i „24 sata Le Mans“, brend je od tada dominirao međunarodnom trkačkom scenom. Međutim, srećni simbol uskoro je počeo da se ističe i na ekskluzivnim putničkim vozilima. Sjajni Quadrifoglio znak se zapravo prvi put pojavio na putničkom vozilu Giulia Sprint GT Veloce i pokrenuo tradiciju koja traje i danas. To su najmoćnije verzije brenda u svojim rangovima i dizajnirane su za ljubitelje automobila koji su strastveni na temu sportske vožnje.

Datum objave: 19/04/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook