Naslovna > Automobili > Volkswagen > Beetle > Legendarna Buba odlazi u penziju

Volkswagen

Legendarna Buba odlazi u penziju

Nakon 7 decenija, koliko je prošlo od kad je prva Buba ugledala svjetlo dana, Volkswagen je odlučio da okonča njenu proizvodnju...

Za 70 godina su se smjenile 3 generacije ovog  jedinstvenog automobila, a oproštajna verzija nosi naziv Final Edition i ona označava kraj VW Buba modela.  Proizvođač je potvrdio da prema svojim poslovnim planovima nema namjeru da u budućnosti nastavi njenu proizvodnju. Posljednja verzija trenutno se može vidjeti na Sajmu automobila u LA.

 

U ponudi će se naći i kabriolet, a opre ma uključuje hrom dekoraciju, krovni otvor (coupe) i grijane mlaznice za pranje vjetrobrana. Tu su i Bi-Xenon svjetla s LED dnevnim svjetlima, LED zadnja svjetla, 17 i 18-inčni točkovi. U unutrašnji se nalazi dosta zanimljive opreme i detalja, među kojima su upravljač presvučen kožom, ambijentalna rasvjeta, automatska klima, dekoracija od nerđajućeg čelika. Ispod poklopca motora Buba krije 2,0 litarski TSI benzinski agregat, koji je u stnaju da razvije 180 ks, a uparen je sa šestostepenim automatskim mjenjačem. Početna cijena je 23.045 dolara, a evropsko tržište će ostati uskraćeno za ovu verziju.

Datum objave: 04/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook