Naslovna > Automobili > Seat > Leon > Leon sa jačim motorom

Seat

Leon sa jačim motorom

Španski automobil u karavasnkoj izvedbi dobio je znatno više snage od standardne, fabričke verzije zahvaljujući njemačkoj tjuning kući, Siemoneit Racing…

Seat Leon ST Cupre sada će ulicama pojuriti sa čak 520 konjskih snaga i 620 Nm obrtnog momenta, a snga će se do točkova prenositi preko dorađene autimatike i dvostrukog kvačila. Podsjetimo da se ispod poklopca motora fabričke verzije krije 2,0 litarski četvorocilindarski turbobenzinac, koji je u stnaju da razvija 300 konjskih snaga,  zahvaljujući kojima je spadao među jednog od najbržih karavana.

 


Međutim ekpipa iz Siemoneit Racing tjuning kuće, odlučila je ovo podići na viši nivo, pa je modifikovani Seat sada na nivou Audija S4 sa V6 i Mercedesa AMG C63 sa V8 agregatima, ali po dosta nižoj cijeni. Automobil će zahvaljujući navedenim brojkama do stotke stići za 3,4 sekunde, dok je maksimlan brzina kretanja vozila ograničena na 304 km/h, a da bi se lakše i bezbjednije zaustavio tu su i karbonsko-keramičke kočnice iz Audija RS3. Automobil sa navedenim performansama će se prodavati po cijeni od 57.000 eura.

Datum objave: 12/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook