Naslovna > Vijesti > Leteća gradska vozila

Porsche i Boeing

Leteća gradska vozila

Porsche i Boeing razvijaju koncept električnog letećeg automobila kao dio novog partnerstva koji istražuju pod nazivom „premium gradsko tržište vazdušne mobilnosti“

Inženjeri iz obe kompanije radiće na projektu implementacije i testiranja prototipa, ali za taj poduhvat nije dat vremenski okvir. Porsche je nedavno ušao na tržište električnih vozila sa svojom sportskom limuzinom Taican sa težnjom da izađu izvan okvira svog tradicionalnog tržišta.

 

Šef prodaje i marketinga Detlev von Platen, komentarišući memorandum o razumjevanju između Porsche-a i Boeing-a, rekao je da Porsche želi da poveća svoj domet kao proizvođač sportskih automobila postajući vodeći brend za premijsku mobilnost. Dugoročno, to bi moglo značiti prelazak u treću dimenziju putovanja. Pored koncepta letećeg automobila, poznatog kao potpuno električno vozilo za vertikalno polijetanje i sletanje, dvije kompanije će stvoriti tim za istraživanje gradskog vazdušnog saobraćaja, uključujući potencijal tržišta za premium vozila i moguće slučajeve upotrebe.

Datum objave: 15/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook