Naslovna > Auto moto sport > Lewis Hamilton cilja na titulu!

Formula 1 – Nova sezona

Lewis Hamilton cilja na titulu!

Do početka nove sezone Formule 1 ostalo je još malo, a vozači već sada u javnosti iznose svoje planove i zamišljanja...

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, vjeruje da je ovo njegova sezona! On je istakao kako smatra da ima bolid sa kojim može da se tačmiči za šampionsku titulu u novoj sezoni Formule 1. On navodi kako smatra da će svu svoju snagu i spremnost pokazati već na prvoj trci, oja se vozi u Melbournu za Veliku nagradu Australije.

 

Hamilton smatra da su njegov tim i on spremni za prvu trku, te da on nikada nije bio naoštreniji nego što je sada. Sve promjene koje su se desile u svijetu „letećeg cirkusa“ te veliki trudi koji je uložen natjerao je Hamiltona da vjeruje kako je ovo godina Mercedesa, te da će tek u ovoj sezoni pokazati koliko zaista oni daleko mogu da idu. Hamilton je naglasio kako veoma dobro zna da su svi timovi uložili dosta truda, da zna ko su im konkurenti, ali da uprkos tome jedva čekaju početak nove sezone.

 

Prisjetimo se, Britanac je već jednom bio svjetski šampion vozeći za ekipu McLarena. Sa Mercedesom Hamilton je dolazio do pobjeda i pobjedničkih postolja, ali ni u jednom momentu niije imao priliku da ozbiljnije ugrozi Sebastian Vettela u generalnom plasmanu, odnosno u trci za šampionsku titulu. 

Datum objave: 10/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook