Naslovna > Automobili > Lexus > LC > Lexus LC Coupe
FOTO GALERIJA (26)

Lexus

Lexus LC Coupe

Na osnovu koncepta LF-LC nastao je serijski LC Coupe koji će se uskoro naći u serijskoj proizvodnji.

U američke prodajne salone LC Coupe će stići u proljeće sljedeće godine. Novi Lexusov model predstavlja pravi poligon novih tehnologija i kvalitete koja se od ovog japanskog branda i očekuje.
Po riječima tvoraca ovog sportskog coupea on ne predstavlja smo lijep oblik. Ispod karoserije (vidi u galeriji slika) nalazi se tehnologija koja pruža maksimalne vozačke užitke. Inženjeri tvrde da je sve filigranski izbrušeno i to na osnovu iskustava stečenim na ultra sportskom LFA modelu.
Međuosovinski razmak od 2.870 mm za jedan je sportski automobil prilično veliki što u kombinaciji sa dobro odmjerenim prevjesima daje dinamičan izgled.

 


Unutrašnjost je priča za sebe. U svakom se detalju vidi maksimalna posvećenost dizajnerskog tima. Sve je izvedeno sa velikom dozom dobrog ukusa. Naravno, ugrađeni materijali su najkvalitetniji koji se trenutno mogu dobiti na tržištu. Za ljubitelje dobrog zvuka predviđen je sistem sa 13 zvučnika koje potpisuje Mark Levinson. Proizvođač tvrdi da je zvuk isti onom u koncertnoj dvorani.
Ispod prednjeg poklopca nalazi se 5.0 litreni benzinac V8 konfiguracije čija je maksimalna snaga 467 KS dok je maksimalni obrtni moment 527 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h završit će se manje od 4,5 sekundi.
U baznom modelu nalazit će se 3,5 litreni V6 benzinac maksimalne snage 354 KS. U odnosu na jaču verziju ubrzanja su nešto sporija ali i dalje odlična – od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi.

Datum objave: 09/12/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook