Naslovna > Automobili > Lexus > LC > Lexus se fokusira na EV i Hydrogenska vozila

Lexus

Lexus se fokusira na EV i Hydrogenska vozila

U narednim godinama Lexus će preskočiti plug-in hybridna vozila i umjesto njih okrenuti fokus na EV i Hydrogenska vozila.

Tokom proteklog Frankfurt Motor Showa prvi čovjek evropske podružnice Lexusa Evropa, Alain Uyttenhoven, otkrio je neke detalje buduće strategije. Po tim informacijama Lexusu ne trebaju plug-in hybridi da bi ispunio zakonski potreban prosjek emisije štetnih plinova. Zbog toga će se razvoj i ugradnja takve tehnologije jedostavno preskočiti pa će se svi raspoloživi resursi okrenuti ka proizvodnji potpuno električnih vozila ali i onih koji kao pogonsko gorivo koriste Hydrogen.

 


Nova će se tehnologija ugrađivati i LC Sedan i LC Coupe kako bi se izbjegao pretjerano visok trošak instalacije u jeftinije modele.
Prema Lexusovoj analizi u Evropi u premium segmentu 50% vozila spadaju u cjenovni razred do 40.000 eura dok je sve preko toga slabije dostupno ciljnoj grupi kupaca.
Ali kao posebno iznenađenje stiže vijest da bi prvi Lexusov potpuno električni automobil mogao biti mali gradski model ali po svim parametrima vrhunski.

 

Datum objave: 05/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook