Naslovna > Automobili > Lexus > LF-LC > LF-LC Sports Coupe Concept

Lexus

LF-LC Sports Coupe Concept

Toyotin luksuzni brand objavio je novu fotografiju svog koncepta koji će biti predstavljen na Salonu u Detroitu za nekoliko dana

Lexus je i prije zvaničnog prikazivanja koncepta LF-LC napravio odličan posao, načinom na koji su se pojavljivale informacije odnosno svježije fotografije koje su predstavljale ovaj model. Fotografija koju objavljujemo je najnovija i jasno pokazuje kako LF-LC izgleda.

 

Nažalost, Lexus još uvijek ne govori o tome šta i kako pokreće ovaj automobil. Sve što znamo jeste da je riječ o hibridnom vozilu. Podatke o agregatu, elektromotoru, performansama sačekat ćemo nekoliko dana. Zanimljivo je međutim da skraćenica LF-LC ima svoje veoma smisleno značenje. LF –je oznaka za termin Lexus Future (Lexus Budućnost), pa ne čudi informacija da ovaj konceptni automobil predstavlja budući dizajnerski smjer Lexusa. LC – znači LS Coupe.  Bilo bi nam zadovoljstvo da možemo objaviti još neku informaciju o ovom modelu, međutim njih trenutno nema. No, obećavamo vam da ćemo tokom Salona u Detroitu još jednom pisati o ovom zanimljivom konceptu, sa detaljnijim informacijama. 

Datum objave: 05/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook