Naslovna > Automobili > Lexus > LC > Limitirano izdanje mračnog viteza

Lexus LC 500 Inspiration Series

Limitirano izdanje mračnog viteza

Lexus je predstavio specijalno izdanje LC 500 modela pod nazivom Inspiration Series, koji će se pozicionirati na samom vrhu ponude brenda, a ekskluzivnosti doprinosi i cifra od samo 100 proizvedenih primjeraka...

Za 2021. godinu Lexus je odlučio dodatno proširiti ponudu LC 500 modela, ali ovoga puta samo u ograničenom izdanju od svega 100 primjeraka. Model je nazvan Inspiration Series, a dodaje naglaske od karbonskih vlakana na cijelom automobilu zajedno sa ostalom dodatnom opremom kako bi dodatno poboljšao performanse i učinio LC 500 još privlačnijim. Specijalno izdanje dolazi isključivo u crnoj Obsidian boji i 21-inčnim kovanim točkovima od legure aluminijuma takođe u crnoj boji. Krov je od plastike ojačane karbonskim vlaknima, a dopunjen je i sportskim spojlerom od karbonskih vlakana.

 

 


U Lexusu kažu kako su zadnji spojler i Inspiration Series inspirisani partnerstvom između vazduhoplovnog pilota Yoshihide Muroya, čiji je avion pomogao Lexusu u dizajniranju ovog modela. U unutrašnjosti dominiraju sportska sjedišta obložena crnom alkantarom. LC 500 Inspiration Series pokreće isti 5,0-litarski V8 sa 471 KS koji je viđen i u standardnom coupeovskom izdanju. Dobija međutim Torsenov zadnji diferencijal za optimizaciju trakcije uz nekoliko podešavanja vješanja koji se takođe nude u vidu Sport paketa za standardni LC500. Specijalno izdanje dolazi i sa head-up displejom, kao i sa Lexus SmartAccess Card ključem koji omogućava vozačima da ostave karticu u džepu dok zaključavaju odnosno otključavaju svoje vozilo. LC 500 Inspiration Series stiže krajem godine, cijena za sada nije poznata, ali se pretpostavlja da će premašiti 100,000 američkih dolara.

Datum objave: 13/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook