Naslovna > Automobili > Ferrari > 488 > Limitirano izdanje samo za stazu

Ferrari 488 GT Modificata

Limitirano izdanje samo za stazu

Ferrari je predstavio specijalnu verziju 488 modela pod nazivom GT Modificata koji donosi više snage i kozmetički tretman spakovan u limitiranu cjelinu...

Ferrari je predstavio novi model pod nazivom 488 GT Modificata koji predstavlja verziju 488 GTB modela, ali je namijenjen isključivo za stazu. Zamišljen je i dizajniran kao odgovor na rivale kao što su McLaren Senna GTR i Lamborghini SCV 12. Proizvodnja će se svesti na veoma malu količinu, ali još uvijek nije poznat tačan broj, a svaki primjerak biće rađen po narudžbi. Ferrari planira da Modificata model prodaje samo vozačima koji su učestvovali u njihovim trkačkim serijama, Competizoni GT i Club Competizoni GT.

 

 


Poput svojih rivala, 488 GT Modificata nije u skladu sa bilo kojim trkačkim propisima. Umjesto toga, Ferrarijevi inženjeri su jednostavno dizajnirali automobil kako bi mogao biti što brži i to podešavanjem pogonskog sklopa i dodavanjem čitavog niza aerodinamičkih karakteristika koji bi bili ilegalni u većini trkačkih serija. I unutrašnjost je inspirisana trkama, pa je tako kožna i aluminijumska obloga iz standardnog modela zamijenjena sa Sabelt parom sjedišta, zaštitnim kavezom i F1 inspirisanim sportskim upravljačem. Italijanskog ,,konja“ pokreće nadograđena verzija 3,9-litrenog V8 agregata koji se nalazi u 488 GTE World Endurance modelu. Iako Ferrari još uvijek nije dao informacije koliko snage isporučuje ovaj motor, pretpostavlja se da se radi o snazi od oko 700 KS.

Datum objave: 26/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook