Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > S Klasa > Limuzina gotovo spremna za proizvodnju

Mercedes-Amg S63e

Limuzina gotovo spremna za proizvodnju

Luksuzna priključno-hibridna limuzina na posljednjim špijunskim fotografijama izgleda gotovo spremno za proizvodni pogon, iako prednji i zadnji krajevi nose još malo kamuflažne maske...

Godinu dana nakon što je verzija S63e podbrenda AMG sa priključno-hibridnim pogonskim sklopom, prvi put uhvaćena na špijunskim fotografijama, može se sa sigurnošću reći da su radovi pri kraju. Ovaj zaključak je izveden na osnovu najnovijih fotografija, na kojima je uhvaćen testni automobil pomenutog modela, koji je skinuo najveći dio kamuflažne trake, osim sa pojedinih dijelova na naličju i stražnjem kraju vozila. Manje kamuflažne maske, znači i da je više završnih detalja vidljivo na ovom modelu, pa je tako jasno uočljiva prepoznatljiva AMG-ova Panamericana maska hladnjaka, jasno je takođe da je razmak od tla manji u odnosu na regularni model, a i otvori za usisavanje vazduha su veći.

 

 

 

 

 

Bočna strana prikazuje veće i istaknutije kočione čeljusti, dok se nazad nalaze četiri četverougaona izduvna otvora, uz redizajnirani branik. Dakle pomenuti detalji su najizraženije novine koje donosi AMG verzija u odnosu na standardnu S Klasu. Osim što je poznato da će pogonski sklop biti priključni-hibrid, ostali detalji još uvijek nisu službeno objavljeni. Najnovije glasine ukazuju na to da će Mercedes upariti V8 agregat sa dvostrukim turbopunjačem i elektromotorom. Kombinovana snaga se procjenjuje na preko 700 „konjskih snaga“, mada postoje glasine o još snažnijoj varijanti koja proizvodi čak 800 KS. To bi predstavljalo vrijednog nasljednika S65 i potencijalno bi se moglo nazvati S73e. Automatski mjenjač će usmjeravati snagu na sistem pogona na sve točkove limuzine. Takođe u Mercedesu nisu objavili na datum zvaničnog predstavljanja, mada se očekuje da se to desi prije kraja ove godine, dok bi luksuzna limuzina trebala biti dostupna u nekom periodu naredne 2022. godine. Trenutna globalna nestašica elektronskih čipova eventualno može da oduži ovaj proces, ali više će se znati u narednom periodu. Još jedna stvar koja za sada ostaje misterija je cijena ovog modela, mada sigurno je da će AMG verzija koštati više nego standardna S Klasa.

Datum objave: 13/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook