Naslovna > Automobili > Mazda > 3 > Limuzina u novoj tamnoj odjevnoj kombinaciji

Mazda 3

Limuzina u novoj tamnoj odjevnoj kombinaciji

Mazda 3 za modelnu 2022. godinu, dobija novu verziju pod nazivom „Carbon Edition“ kako bi vozilu dala još elegantniji izgled, a u tome će pomoći i nova opcija boje eksterijera...

Nova verzija atraktivnog modela koja je namijenjena za narednu godinu donosi brojne stilske novine kako spolja tako i u kabini, ali i određena mehanička unaprijeđenja. Tako ovaj model dobija polimetal sivu spoljašnjost, što je nijansa tamnoplave nijanse. Vozi se na 18-inčnim točkovima sa crnom završnom obradom, a završnu obradu iste boje imaju i grijani bočni retrovizori i antena. Unutra je crvena kožna presvlaka. Takođe u kabini se nalaze i Bose stereo sa 12 zvučnika sa aluminijumskim rešetkama dok je dostupna i tromjesečna probna verzija SiriusXM satelitskog radija. Ovaj model ima karakteristike iz Preferred nivoa opreme kao što su električni panoramski krov, kao i memorijska funkcija za bočne retrovizore i električno sjedište vozača sa osam smjerova podešavanja.

 

 

 

 

 

Još jedna stilska novina je Platinum Quartz Metallic nijansa boje spoljašnjosti, koja se opciono može naručiti bez naknade. Ispod poklopca motora Mazda 3 Carbon Edition modela biće dostupno nekoliko varijanti agregata. Isključivo sa ovom verzijom dolazi Skyactiv-G 2.5-litarski četvorocilindrični motor snage 186 KS i 252 Nm, koji je kombinovan sa automatskim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa te pogonom na prednje točkove. Pored 2,5-litarskog motora, početni pogonski agregat je Skyactiv-G 2,0-litarski četverocilindrični motor koji razvija 155 KS i 200 Nm i spaja se na šestostepeni automatski pogon na prednje točkove. Tu je i Skyactiv-G 2,5-litarski turbo pogon sa 250 KS  i 434 Nm koji se povezuje sa šestostepenim automatikom i dolazi sa pogonom na sve točkove.

Datum objave: 03/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook