Naslovna > Automobili > BMW > XM > Lista čekanja za najmoćniji serijski BMW svih vremena zvanično otvorena

BMW XM Label Red

Lista čekanja za najmoćniji serijski BMW svih vremena zvanično otvorena

Standardni XM će početi od 150.000 evra, a najskuplja konfiguracija će koštati 159,000 evra. Cijena za XM Label Red će, međutim, počinjati od 175.000 evra...

BMW XM je već započeo svoju proizvodnju, ali će vrhunac asortimana, XM Label Red, stići tek na jesen. Prošle godine su predstavljeni izgled i snaga XM Label Red verzije, a BMW je sada već otvorio listu čekanja za XM Label Red na svojoj web stranici za Njemačku. Bavarskoj kompaniji će trebati samo nekoliko standardnih informacija da započne proces osiguranja mjesta kupcu za ograničenu proizvodnju XM-a. Proizvođač automobila je takođe udvostručio detalje o izlaznoj snazi hibridnog SUV-a velike snage, i iako podaci o još nisu finalizovani, BMW je na web stranici spomenuo da će proizvoditi 748 konjskih snaga i 1.000 Nm obrtnog momenta, što se razlikuje od prvobitno najavljenog.Snaga dolazi od bi-turbo 4,4-litarskog V8 motora u kombinaciji s jednim električnim agregatom, dok ista ova postavka proizvodi 644 KS i 800 Nm u standardnom BMW XM.

 

 

 


BMW XM Label Red se može pohvaliti i jedinstvenim dizajnom eksterijera s crvenim ukrasima oko prozora, rešetke i točkova. Očekuje se da će unutrašnjost imati posebnu opremu koja će odgovarati cjelokupnoj temi vozila. S obzirom na značajno povećanje snage, Label Red bi takođe mogao imati nadogradnje vješanja i sistema kočenja, poboljšavajući ukupne performanse i iskustvo vožnje XM-a.

Datum objave: 27/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook