Naslovna > Automobili > Renault > Scenic > Ljepše lice porodične krstarice

Noviteti - Renault Scenic i Grand Scenic

Ljepše lice porodične krstarice

Sa aktuelnim redizajnom, Renault je uskladio izgled Scenica sa dizajnerskim jezikom, koji je ranije bio promovisan na novom Cliu...

Nepune dvije godine nakon što je predstavio redizajniranu verziju treće generacije Scenica, Renault je odlučio da još jednom koriguje svoj planetarno popularni MPV. Glavni naglasak ovogodišnje korekcije stavljen je na prilagođavanje izgleda automobila novom dizajnerskom jeziku, koji je francuski proizvođač promovisao sa Cliom IV, redizajniranim

Fluencom i potpuno novim SUV modelom Capture. Dizajnerske promjene donijele su drugačiji prednji branik sa velikim Renaultovim logotipom i hromiranom maskom hladnjaka.
 
 
Izgled i položaj dnevnih LED svjetala su ostali isti kao kod prethodnika, dok je oblik branika izmijenjen onoliko koliko je trebalo da se u njega integrišu novi elementi. Osim maske i prednjeg branika, val svježine zahvatio je i enterijer, koji je dobio modifikovanu instrument tablu, sa osjetno većim displejom multimedijalnog i navigacionog sistema. Kupcima Scenica od sada je ponuđen i potpuno novi Renaultov multimedijalni sistem R-Link, koji u paketu donosi displej osjetljiv na dodir i džojstik sa pomoćnim prekidačima, smješten na centralnom tunelu iza mjenjača.
 
 
Ovaj sistem, između ostalog, omogućava internet konekciju u pokretu i obavještavanje o stanju na putevima, u sinergiji sa TomTom navigacijom. Osim navedenog dodatka, dosadašnji paketi opreme ostaju manje-više isti, a dodatne promjene nije pretrpio ni ostatak enterijera. Sa redizajniranim Scenicom, Renault u ponudu uvodi tri TCe agregata, među kojim se ističe obnovljeni Energy TCe 130 agregat sa Start/stop sistemom, koji prema proizvođaču ima i do 15 posto bolji učinak u odnosu na stari TCE 130 agregat.
 
 
Za ovaj agregat Renault obežava prosječnu potrošnju od 7,3 litre benzina na 100 kilometara u Scenicu, odnosno 7,4
u Grand Scenicu. Redizajnirani Scenic i Grand Scenic u prodaji će se naći odmah nakon Sajma automobila u Ženevi. Mada cijene početnih modela nisu objavljene, očekuje se da ostanu na nivou prethodnog modela.
Datum objave: 09/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook