Naslovna > Automobili > Lamborghini > LM0002 > LM0002 u modernom izdanju?

Lamborghini

LM0002 u modernom izdanju?

Potpuno nebično vozilo za ovog proizvođača našlo se 80-ih godina prošlog vijeka u njegovoj gami, obzirom da je Lamborghini poznat po proizvodnji sportskih automobila...

Ovaj terenac koji je napravio izuzetak i ubacio se u gamu sportskih automobila, prema riječima Stefana Domenikala, izvršnog direktora kompanije bilo je planova da LM002 dobije svoju nešto moderniju verziju u off-road izdanju. Ipak kompanija je odustala od ove ideje i odlučila se za model Urus, koji takođe pripada SUV segmentu, ali je više orjentisan ka udobnosti i dobrim performansama na putu, za razliku od ovog terenskog vozila.

 

Međutim, Domenikali nije otkrio da li je takvo vozilo još uvijek u planovima kompanije. Naime, ako bi čelnici Lamborghinija odlučili da naprave pravi model sa izvanrednim off-road karakteristikama ispod čijeg se poklopca motora krije V8, V10 ili V12 motor, ono bi vjerovatno brzo pronašlo svoje kupce.  Podsjećamo da je tokom proizvodnog perioda proizvedeno svega 328 primjeraka LM002 modela. Čijoj je popularnosti svakako doprinjeo i atmosferski 5,2-litarski V12 agregat iz modela Countach, dok je opciono bio dostupan i 7,2-litarski V12 kojeg je Lamborghini ugrađivao u svoja plovila.

Datum objave: 26/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook