Naslovna > Automobili > Dacia > Lodgy > Lodgy na meti kamera

Dacia

Lodgy na meti kamera

Posljednjih nekoliko dana pojavilo se nekoliko različitih fotografija i čak i jedan video snimak koji prikazuju Lodgy na cesti

U svijetu u kojem skoro svaki čovjek može napraviti fotografiju ili snimiti nešto u skoro svakom momentu, bilo što je teško sakriti. Tako je i proizvođačima automobila teško pobjeći od kamera testirajući modele. Na fotografiji je Dacia Lodgy „uhvaćena“ u svakodnevnici Rumije.

 

Podsjećamo, Dacia Lodgy dolazi u dvije izvedbe, sa pet ili sedam sjedišta. U odnosu na Logan MCV Lodgy je duži za 30 mm, koji će se osjetiti u prtljažniku i unutrašnjosti.  Još uvijek nema zvaničnih podataka o agregatima, ali se očkuje da to budu aktuelni Dacia motori i poboljšani agregati Dustera koji ispunjavaju Euro 5 normu. Dakle u Lodgy-u možemo očekivati 1.6 litarski benzinac  od 105 KS i dva 1.5 litarska dCi dizelaša  od 90 i 110 KS. Postoji mogućnost da se pojavi i novi Renaultov 1.6 litarski dCi motor od 130 KS i obrtnim momentom od 230 Nm.Ono što će biti najveći adut ovog automobila je cijena, kojoj će teško moći parirati drugi proizvođači.

Datum objave: 24/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook