Naslovna > Auto moto sport > Loeb i Hirvonen u istom timu

WRC

Loeb i Hirvonen u istom timu

Kao grom iz vedra neba stiže vijest o prelasku Mika Hirvonena iz Forda u Citroen, dok će Citroenov vozač Ogier preći u Ford

Svjetski šampion Sebastian Loeb od naredne sezone će za timskog kolegu imati do sada najljućeg rivala, Miku Hirvonena. Bez ikakvih nagovještaja došla je ova vijest i još uvijek djeluje nestvarno.  Upravo je Hirvonen bio jedini vozač koji je na utrci u Velsu mogao ugroziti Loebovo osvajanje titule šampiona, no u tome nije uspioo zbog problema s hladnjakom. Hirvonen ima 31 godinu i od 2003. godine je vozač Forda za koji je osvojio 14 titula, a u nekoliko sezona bio je jako blizu Loebu u osvjanju šampionske titule.

 

Sa druge strane, sada već bivši Loebov kolega Ogier preći će u Ford. Ogier je prošao sve juniorske timove Citroena i smatra se „njihovim djetetom“, no od naredne sezone branit će boje Forda.  Koliko god ova vijest bila iznenadna, pomalo nas i zabrinjava, jer tek sada Loeb neće imati konkurenciju, osim ako u Citroenu ne dozvole otvorene dvoboje svojih vozača. Sa druge strane možda možemo očekivati i svojevrsnu osvetu Ogiera Citroenu. Šta god da se desi, WRC će ostati jedno od najzanimljivijih automoto takmičenja.  

Datum objave: 17/11/2011
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook