Naslovna > Auto moto sport > Loeb osigurao titulu

WRC

Loeb osigurao titulu

Pobjedom na reliju u Francuskoj, aktuelni šampion i rekorder ovog takmičenja, Sebastian Loeb matematički je osigurao devetu uzastopnu titulu

Sebastian Loeb je pobjedom na reliju u Francuskoj matematički osigurao devetu, uzastopnu titulu u WRC-u. Loebu je pobjeda u Francuskoj bila 75. u WRC karijeri, deveta u ovoj sezoni i šesta u toj zemlji. 

 

S obzirom da je Francuz najavio da će naredne sezone voziti tek nekoliko utrka, ova deveta titula bi mu trebala biti posljednja u karijeri. Sebastian je, podsjećam, najavio i to da će svoje vozačko umijeće iskušati u WTCC šampionatu, gdje trenutno dominira Chevrolet. Osim što je pobjedom u Francuskoj titulu osigurao Loeb i Citroen je osigurao timsku titulu. Francuski reli Loeb je završio sa 15.5 sekundi prednosti pred Fincem Jari-Mattijem Latvalom (Ford), odnosno 44.1 sekundu pred timskim kolegom, još jednim Fincem Mikkom Hirvonenom. Belgijanac Thierry Neuville (Citroën Junior) je četvrtim mjestom došao do rezultata karijere. Do kraja ovogodišnjeg šampionata WRC-a su još ostale trke u Italiji i Španiji. 

Datum objave: 08/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook