Naslovna > Auto moto sport > Loeb povećava prednost

WRC

Loeb povećava prednost

Drugi dan utrke u Monte Carlu ponovo je donio nova uzbuđenja i nova ispadanja, dok je Loeb ponovo povećao svoju prednost

Treći dan relija u Monte Carlu aktuelni šampion i rekorder po broju naslova Sebastian Loeb dočekuje sa prednošću u odnosu na drugoplasiranog od 1 minute i 37 sekundi. Ovo vrijeme je uvjerljiva prednost u odnosu na drugoplasiranog vozača Minija Dani Sordu, koji je možda i najprijatnije iznenađenje početka sezone.

 

Sordo odlično vozi dva dana i s razlogom vodi borbu za drugo mjesto s trenutno trećeplasiranim Petterom Solbergom. Inače nakon ispadanja Latvale, Petter je jedini preostali Fordov vozač. Ako je prijatno iznanađenje Sordo, onda je razočaranje Hirvonen koji je trenutno četvrti. Najveći konkurent Loebu u prošloj godini, sada ima isti automobil, istu ekipu, ali veliki zaostatak za Loebom.  Najveće razočaranje drugog dana doživio je Sebastian Ogier, koji je samo pet kilometara prije završetka posljednjeg brzinca doživio teško izlijetanje. Na sreću, stradala je Škoda ali ne i Ogier.  

Datum objave: 20/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook