Naslovna > Auto moto sport > Lotus ne želi da ostane bez Raikkonena

Formula 1

Lotus ne želi da ostane bez Raikkonena

Gazde Lotusa spremni su za razgovore o produženja ugovora sa Fincem, Kimi Raikkonenom, koga pod svaku cijenu žele da zadrže u svom timu....

Fincu Kimi Raikkonenu mogli bi da budu ponuđeni izuzetno primamljiviji uslovi za ostanak u timu Lotusa, čak primamljiviji od onih koje nudi tim Red Bulla. Prema nekim informacijama, Finac je spreman da se i iduće godine takmiči u svom sadašnjem timu, ali pod uslovom da tim ima dovoljno, kako finansijskih, tako i tehničkih sredstava da održi formu u kojoj se trenutno nalazi.

 

Iako je dobro poznato da je Red Bull mnogo konkurentniji tim od Lotusa, Raikkonen ističe kako je prezadovoljan atmosferom i odnosima koji trenutno vladaju u timu Lotusa, i da se, ukolik ostane tako, ne bi nimalo dvoumio oko ostajanja u ovom timu.

 

Vlasnik Lotusa je odbacio glasine koje kruže o nedostatku finansijskih sredstava za dalje usavršavanje bolida, i smatra da će Finac i iduće godine da nastupa za britanski tim. Smatra da će atmosfera koja trenutno vlada u timu ipak biti od presudnog značaja za njegov ostanak.

 

Navijače Lotusa uvijerio je da u timu nema nekih većih nedostatak, te ad je sa finansijama sve u redu, iako su one manje od bilo kojih drugih timova koji se nalaze u samom vrhu „letećeg cirkusa“. Pristalice svog tima uvjerava da će Finac i dalje da nastupa za britanski tim, te da očekuju dobre rezultate i iduće godine.

 

Bilo kako bilo, trka za Raikkonenovim potpisom se nastavlja. Trenutno, to je čovjek o kome bruji cijeli svijet Formule 1. Šta će biti, još uvijek nije poznato, ali sve će da bude poznato nakon ljetne pauze, jer kako su u timu Red Bull-a istakli, tada će da objave ime nasljednika Australijanca Mark Webbera. 

Datum objave: 12/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook