Naslovna > Auto moto sport > Luca Dallago se vratio u borbu za titulu

Red Bull Ice Cross u Igori

Luca Dallago se vratio u borbu za titulu

Austrijski klizač Luca Dallago pobijedio je na ATSX 500 utrci u ruskom odmaralištu Igori na Svjetskom prvenstvu Red Bull Ice Cross vrativši se u borbu za titulu prvaka, a svoje šanse za naslov su povećali i Anais Morand u ženskoj, te Arthur Richalet-Chaudeur u juniorskoj konkurenciji ove iznimno atraktivne klizačke discipline...

 

Švicarski veteran Jim de Paoli je bio pred pobjedom u Igori, međutim, posrnuo je u posljednjem dijelu staze, što je iskoristio Luca Dallago za veoma važnu pobjedu kojom se vraća u borbu za naslov najboljeg. Do pobjedičkog podijuma je došao i Finac Leevi Nakari. Drugi brat Dallago, Marco, napravio je grešku i završio četvrti zbog čega više nije u konkurenciji za titulu pred posljednju utrku sezone, koja nosi 1000 bodova (ARSX 1000) i održaće se u Moskvi 21. marta. Ipak, šanse za naslov ima Luca, kojem je u potrebno da pobijedi u Moskvi, ali i da njegovi rivali Cameron Naasz iz SAD-a i Kyle Crollax iz Kanade ispadnu u polufinalnim utrkama.

 

 

Švicarka Anais Morand se takođe nada tituli u Moskvi nakon što je u Igori pobijedila Justine Zonne iz Latvije, Ruskinju Vicoriju Senotrusovu i Austrijanku Veroniku Windisch u finalnoj utrci. Konkurencija Morandovoj u Moskvi biće aktuelna prvakinja Amanda Trunzo iz SAD-a i Kanađanka Jasqueline Legere. Francuska senzacija Arthur Richalet-Chaudeur pobijedio je Rusa Egora Tutarikova i Finca Lunusa Ollikainena u juniorskom finalu. „Kralj“, kako Francuza zovu će se takođe boriti za titulu u Moskvi sa Nakarijem, Tutarikovim i braniteljem naslova Jo-Jo Velasquezom iz SAD-a. Ljubitelje ove atraktivne discipline brzog klizanja po svemu sudeći čeka iznimno uzbudljiva završnica sezone u glavnom gradu Rusije, gdje će biti krunisani najbolji u sve tri konkurencije Red Bull Ice Cross Svjetskog prvenstva.

 

Datum objave: 09/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook