Naslovna > Automobili > BMW > X7 > Luksuz iz sjenke

BMW X7 Black Shadow Edition

Luksuz iz sjenke

BMW je predstavio X7 Dark Shadow Edition, limitiranu seriju svog luksuznog SUV-a koji bi trebao stići na tržište krajem ove godine...

Samo 500 primjeraka serije Dark Shadow Edition će biti proizvedeno, a ekskluzivnost izdvaja ovaj X7 od manjih modela xDrive40i i xDrive40d, kao i od glavnih rivala Mercedes-Benz GLS i Audija SQ8.

 

 

 

Bazirana na platformi X7 M50i, ova serija koristi identičan 4,4-litarski twin-turbo V8 benzinski agregat koji isporučuje 530 KS pri 750 Nm obrtnog momenta koji je uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem. Prema BMW-u ovaj model dostiže ubrzanje od nule do „stotke“ za 4,5 sekundi i razvija maksimalnu brzinu od 250 km/h. Elektronski diferencijal M Sport i xDrive pogon na sva četiri točka može po potrebi da prebaci pogon na zadnju osovinu.

 

 

 

 

 

 

Svi modeli ove serije će biti isporučivani u Frozen Arctic Grey metalik nijansi karoserije, koja do sada nije bila dostupna ni na jednom BMW SUV-ju, karoserijskim dodacima M Sport koji uključuju crne sjajne izduvne cijevi, bubrežastu rešetku hladnjaka i krovne šine. Izduvni sistem M Sport i 22-inčni aluminijumski naplaci od crne legure su standardni dio opreme.

 

 

 

 

 

 

 

Izmjene u kabini uključuju kontrastnu plavu i crnu presvlaku od Merino kože, Night Blue Alcantara presvlaka na krovu i kožom obložena instrument tabla. Tu je takođe i surround sistem zvučnika Bowers & Wilkins Diamond, prednja sjedišta sa masažerom i kompletnim infotaiment mogućnostima za putnike na zadnjoj klupi.

 

 

Knjiga narudžbi je otvorena, početna cijena se kreće od 126.100 eura po primjerku.

Datum objave: 24/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook