Naslovna > Automobili > Audi > Q5 > Luksuz koji se ne boji blata
FOTO GALERIJA (5)

Vozili smo - Audi OFF ROAD Experience

Luksuz koji se ne boji blata

U okviru jednodnevnog druženja učesnici Audi OFF ROAD Experience uživali su u čarima terenske vožnje za upravljačima luksuznih Audijevih modela Q5 i Q7 i uvjerili se u njihove respektabilne mogućnosti na svim vrstama podloge...

Nakon sarajevske prezentacije novog modela Q5, koji se već uveliko prodaje u BiH, Audi je s ciljem dodatne promocije svojih popularnih SUV vozila organizovao zanimljivo druženje za novinare i potencijane kupce, na automoto stazi Grobnik, u susjednoj Hrvatskoj. U okviru jednodnevnog programa učesnici su mogli uživati u čarima terenske vožnje za upravljačima luksuznih Audijevih modela Q5 i Q7 i uvjeriti se respektabilne mogućnosti ovih kod nas veoma popularnih premium SUV modela. Iako dizajnom i opremom mirišu na mondenski luksuz, Audijevi SUV-ovi praktično su dokazali da su sposobni za savladavanje najtežih terenskih zadataka. U centru pažnje Grobničkog ispita bio je novi Q5, čije sposobnost su prijatno iznenadile mnoge učesnike.

 

 

 

 

 

Spuštanja niz velike nagibe tokom kojih se na trenutke činilo da će prednji kraj vozila zabiti kamenje, vaganje na poprečnim rupama, kretanje po skliskom i mekom terenu, savladavanje uspona... zahvaljujući moćnom quattro pogonu i savremenoj elektroničkoj podršci savladani su bez poteškoća. Zahvaljujući kraćem međuosovinskom razmaku i manjim dimenzijama, Q5 se pokazao agilnijim i upotrebljivijim na terenu od petmatarske grdosije, modela Q7. Audi je događaj na Grobniku iskoristo i za promociju kombinacija različitih paketa opreme, pogona i motora za Q5. Na testnom poligonu našli su se gotovo svi ponuđeni modeli opremljeni sa 2.0 TDI, 2.0 TFSI i moćnim 3.0 TDI agregatom.

 

 


Od ponuđenih paketa opreme najviše pažnje privukao je popularni S-line, namijenjen ljubiteljima dinamičnog sportskog izgleda i profinjenog luksuza, a od dodatnih opcija kontrolni sistem Audi drive select, koji omogućava vozaču da pomoću prekidača odabere jedan od tri moguća režima rada vozila – od udobnog do dinamičnog. Povezan s opcionim dodacima poput elektronske kontrole amortizera ili dinamičnog upravljanja, ovaj sistem omogućava prilagođavanje najrazličitijim stilovima vožnje. Nakon svega viđenog, ostaje utisak da je Audi Q5 vozilo koje je napravljeno tako da vozaču pruži maksimalnu sigurnost, udobnost i užitak u vožnji, ali i da bude nepresušni izvor zabave. 

Datum objave: 08/01/2009
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook