Naslovna > Automobili > Bentley > Flying Spur > Luksuzna limuzina fokusirana na vozača

Bentley Flying Spur S

Luksuzna limuzina fokusirana na vozača

Kao standard, Flying Spur S ima Bentleyjev sistem „Dynamic Ride“, koji je sposoban primijeniti do 1.300 Nm obrtnog momenta kako bi se izbjeglo prevrtanje karoserije tokom teškog skretanja. Elektronsko upravljanje na svim točkovima je takođe uključeno kako bi se smanjio krug okretanja i povećala agilnost...

Nadovezujući se na Continental GT S, Bentley je predstavio svoj novi Flying Spur S. Iako je još uvijek luksuzna limuzina, više je namijenjen onima koji vole vožnju, a ne da se voze. Za razliku od GT S koji ima samo V8, Flying Spur S je dostupan sa dvije opcije pogona. Jedan je 4,0-litarski V8 motor sa dva turbo punjača koji se nalazi u redovnom Flying Spur V8 - razvija 542 KS i 770 Nm obrtnog momenta. Drugi je 2,9-litarski hibridni V6 benzinski motor sa 536 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Malo je izbora između ta dva u smislu ubrzanja, pri čemu je V8 potrebno četiri sekunde da ubrza od 0-100 km/h, a hibridu 0,1 sekundu duže. Međutim, V8 nadmašuje hibrid kada je u pitanju maksimalna brzina, dostižući 318 km/h nasuprot 284 km/h hibrida.

 

 

 


Dok pogonski agregati ostaju nepromijenjeni, Flying Spur S dobija brojne vizuelne naznake kako bi se izdvojio od običnog modela. Crni ukrasi zamjenjuju većinu spoljašnjeg hroma, a prednja i zadnja svjetla takođe dobijaju tamnu nijansu. Četvorostruke izduvne cijevi i S oznake na prednjim krilima takođe su u crnoj boji. Bentley značka i natpisi na poklopcu prtljažnika jedini su elementi koji ostaju hromirani. Potpuno novi, 22-inčni točkovi s pet krakova dostupni su u Pale Brodgar satenskoj ili sjajno crnoj boji. Smješteni su iznad standardnih crvenih kočionih čeljusti, što se uklapa u izgled Continental GT S.

 


Unutra ima još suptilnijih naznaka ponašanja Flying Spur S sa Dinamica kožom koja prekriva grijani volan, ručicu mjenjača, jastuke sjedišta i naslone sjedišta. Metalna S značka pojavljuje se na osvijetljenim gaznim pločama Bentleyja – zamjenjujući uobičajenu pločicu Bentley Motors Ltd. S logo je ušiven u sjedišta (Bentley značka je besplatna alternativa), a za vozača instrumentacija ima istu grafiku kao Continental GT Speed.

 


Festival brzine u Goodwoodu počinje u četvrtak 23. juna i biće domaćin lansiranja Flying Spur S i Continentiala GT S. Oba automobila će učestvovati u usponu na brdo, kao i biti izložena u paddock-u.

Datum objave: 14/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook