Naslovna > Automobili > Audi > Q8 > Luksuzna prerada sa monstruoznim agtregatom

Audi RS Q8

Luksuzna prerada sa monstruoznim agtregatom

Popularni tjuner Manhart još jednom je u ruke uzeo Audijev SUV model RS Q8 nakon nešto više od godinu i pol dana, od prvog susreta sa ovim modelom...

Kao i prethodni put i sada je RS Q8 dobio nove vizuelne stilske i mehaničke novine. Spolja su vidljivi novi crveni akcenti na naličju automobila te na retrovizorima, bočnim pragovima i stražnjem difuzoru. Takođe ovaj model dobio je i nove 24-inčne felne, isto tako sa crvenim detaljima. Još neki od novih detalja su Manhart naljepnice na karoseriji, te nove patosnice u kabini. Pored stislkih izmjena koje dodatno upotpunjuju luksuzni izgled ovog SUV-a, mora se priznati mnogo značajnije novine nalaze se ispod poklopca motora, kao i drugih mehaničkih sistema. Pogonski sklop je pretrpio mehaničke nadogradnje širokog obima, sa ugrađenim turbomotorom i međuhladnjakom.

 

 

 

 

 

Takođe izduvni sistem je značajno modifikovan, i ugrađene su cijevi od nehrđajućeg čelika te kontrolom ventila, i četiri izduvna otvora sa obimom od 100 milimetara. Ova unaprijeđenja omogućila su agregatu da dobije snagu od 818 KS te 1.050 Nm obrtnog momenta. Mjenjač je isto tako unaprijeđen kako bi se nosio sa povećanim obrtnim momentom, a opciono je dostupna nadogradnja kočionog sistema. Međutim brojni ljubitelji Manhartovog rada istali su razočarani zbog ne odavanja informacije o performantnim sposobnostima ovog vozila. Treba napomenuti da produkcijska verzija RS Q8, sprinta od 0 do 100 kilometara na sat, za samo 3,8 sekundi. Naravno, nadogradnja sa Manharta bi trebala smanjiti ovo vrijeme.

Datum objave: 20/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook