Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Maybach > Luksuzni brend slavi 100. rođendan

Maybach GLS

Luksuzni brend slavi 100. rođendan

Mercedes-Maybach je prepoznatljiv po proizvodnji performantnih, tehnološki naprednih i dizajnerski elegantnih vozila, već čitav vijek, a u tu čast biće predstavljene dvije specijalne verzije automobila...

Za stogodišnjicu od proizvodnje prvog automobila, Mercedesov luksuzni podbrend „izbaciće“ dvije posebne, ograničene verzije, različitih modela. Riječ je o paru Mercedes-Maybach GLS i Maybach S-Class, u izdanju nazvanim Edition 100. Broj u nazivu simbolično predstvalja vijek od proizvodnje prvog vozila, a takođe biće proizvedeno po 100 jedinica svakog od ova dva modela u posebnom izdanju. Oba modela doćiće u istoj boji, tačnije u kombinaciji Cirrus Silver i Nautical Blue nijansi, rađenih specijalno za ovu priliku. GLS dobija i jedinstven set kovanih točkova, a oba modela krase oznake Edition 100.

 

 

 

 

 

Unutrašnjost kabina je identična, sa posebnim kožnim dizajnom ili kristalno bijelom, srebrnom bisernom varijantom, sa ojačanom zvučnom izolacijom. Za razliku od enterijera, ispod poklopca motora neće biti identična situacija. Tako S-klasa dobija V12 agregat, dok GLS koristi V8, čija snaga nije mnogo manja od prethodnika, pa ovaj motor proizvodi 557 „konjskih snaga“, dok V12 ima 612 KS. Moćni GLS će ponijeti i par detalja na spoljašnjosti, koji će jasno označavati o kojoj verziji je riječ, poput oznake sa dva M, ispod koje stoji natpis Edition100. Ovi modeli biće dostupni od 2022. godine, u zavisnosti od tržišta, dok će kupci imati priliku da ih naruče već krajem ove godine. Za sada nema podataka o cijenama, ali nema sumnje da će one biti postalvjene veoma visoko.

 

Datum objave: 29/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook