Naslovna > Gensis > GV70 > Luksuzni srednji SUV u pripremi

Genesis GV70

Luksuzni srednji SUV u pripremi

Premium brand Hyundaija, Genesis je objavio novi teaser SUV modela srednje veličine GV70...

Kao i nova limuzina G70, Genesis GV70 bi se trebao bazirati na postojećoj arhitekturi Hyundai grupacije. Najvjerovatnije će dijeliti iste osnove sa nedavno predstavljenim Tucsonom četvrte generacije, koji će ovom SUV-ju ponuditi niz elektrifikovanih pogonskih sklopova, tri blaga hibridna sistema, zatvoreni i plug-in hibridni sklop.

 

 

 

Teaser ukazuje na sličnost između ova dva modela. Karoserija GV70 je elegantnija od Tucsonove, ali je otprilike iste veličine, mada bez crne plastične obloge. Takođe, sličnost se može vidjeti na A-stubu i krovnoj liniji. GV70 koristi identičan dizajnerski jezik kao i GV80 sa kojim dijeli istu trouglastu masku hladnjaka i LED svjetlosne grupe.

 

U kabini se može očekivati i novi Tucsonov infotainment sistem, doduše u nešto izmijenjenom okviru i sa novom namjenskom grafikom. Kupci bi trebali dobiti par 10,25-inčnih ekrana, jedan za instrument pokazivače i drugi za infotainment sistem, zajedno sa nizom kontrolnih komandi na centralnoj konzoli.

 

 

 

Ovaj prototipski model ima nacrtan QR kod na poklopcu motora i vratima, koji nakon skeniranja pametnim telefonom povezuju prolaznike sa web stranicom gdje se vodi diskusija oko ovog automobila. Po svemu sudeći Genesis snažno forsira promociju svog brenda, a kompanija ističe da je šablon inspirisan „difuznim odrazom svjetlosti od precizno isječenog dijamanta“.

 

Genesis ovaj šablon naziva G-Matrix, a kompanija je izjavila kako će dizajn proizvodnog modela GV70 predstaviti javnosti na krativan način.

Datum objave: 29/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook