Naslovna > Automobili > Aston Martin > DBX > Luksuzni SUV model dobija novo izdanje

Aston Martin DBX

Luksuzni SUV model dobija novo izdanje

Aston Martin planira i radi na tome da u narednom periodu znatno proširi liniju svog popularnog SUV modela DBX, a jedan testni automobil je i primjećen tokom testiranja...

U kompaniji skupocijenih automobila Aston Martin, svjestni su da je njihov SUV model DBX veoma dobar i siguran izvor zarade, sa velikom potražnjom i popularnošću koje ima na tržištu. Upravo zbog toga nema razloga da se proizvodnja novih izdanja i verzija ne nastavi, pa je tako u narednom periodu najavljeno najmanje šest novih izdanja koje će proširiti liniju ovog modela.  O okviru pomenutog procesa nedavno je na testnoj stazi u Nurburgringu u Njemačkoj primjećen novi, za sada misteriozni prototip ovog modela.

 

 

 

 

 


Na osnovu izvještaja može se potvrditi da se ispod poklopca motora snimljenog automobila nalazi moćni V-8 agregat. Takođe, jasno je da postoje promjene na prednjem kraju. Poseban sloj kamuflažne maske pokriva većinu prednjeg odbojnika, a uzorak rešetke izgleda drugačije od onog sa trenutnog modela DBX. Ova dva detalja najvjerojatnije ukazuju na to da je osvježena verzija DBX-a, trenutno u razvoju i da bi mogla dobiti manje vizualne novine. Očekuje se da će ovaj model dobiti i veću snagu pogonske jedinice, koja kod trenutnog modela iznosi 547 KS. Takođe, pored ovog autmobila, prošlog mjeseca je špijunirana i  hibridna verzija DBX-a, prilikom testiranja na istoj stazi. Blago-hibridni model je isto tako u razvoju i, zapravo, trebao bi biti predstavljen prije kraja godine. Sportska i snažnija varijanta planirana je za iduću godinu, a krajem 2022. vjerovatno će se pojaviti i plug-in hibridni model pogonjen elektrifikovanim V8 motorom iz Mercedes-AMG-a.

Datum objave: 15/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook