Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLS > Luksuzni SUV postao ultra-luksuzni SUV

Brabus GLS

Luksuzni SUV postao ultra-luksuzni SUV

Brabus je preradio Mercedes-Maybach verziju SUV modela GLS, koji sada dolazi sa velikom količinom dodanog materijala karbonskih vlakana, i sa mnstruoznim pogonskim sklopom...

Dvije godine nakon predstavljanja, Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic našao se u rukama Brabusa, koji je svojom preradom ovom modelu dao nevjerovatnu snagu, predstavivši nedavno verziju Brabus 800, ultra luksuzni performantni SUV. GLS u ovom izdanju dobija značajnu vizuelnu transformaciju sa novim, aerodinamično dizajniranim kompletom karoserije od karbonskih vlakana koji poboljšava njegov izgled i performanse. Tu je i novi prednji razdjelnik i prednji usisnik zraka, koji SUV-u daje novo lice i smanjuje podizanje prednjeg kraja pri velikim brzinama. Pozadi, Brabus je prilagodio dizajn svome potpisu da izmjenjenim branikom i izduvnim otvorima.

 

 

 

 

 


Brabus takođe značajno podešava i unaprijeđuje pogonski sklop, koji je sa prethodnih 557 konjskih snaga i 730 njutn-metara obrtnog momenta, skočio na nevjerovatnih 800 KS i 950 Nm obrtnog momenta. To je veliko povećanje koje omogućava da se brzina od 0 do 100 km/h dostigne za samo 4,5 sekundi, što je veoma dobar rezultat kao je riječ o ovako glomaznom i teškom SUV modelu. Par Brabus turbo punjača pomaže u povećanju izlazne snage na 4,0-litarskom V8 agregatu,  dok je elektronski ograničena maksimalna brzina na 300 km/h. GLS će u ovom izdanju takođe ponijeti nove Brabusove Monoblock M Platinum Edition 24-inčne, aluminijumske felne, koje se nalaze ispod lukova napravljenih od karbonskih vlakana. Točkovi će biti podržani rekalibriranim Airmatic sistemom vazdušnog vješanja, a udaljenost od tla je niža za 25mm. Unutrašnjost luksuzne kabine nudiće beskrajan izbor opcija, koje Brabus može prilagoditi željama kupca, ali će ipak dio unutrašnjih obloga i prekidači biti završeni u sivoj boji, kao u slučaju eksterijera.

Datum objave: 12/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook