Naslovna > Vijesti > Luksuzni SUV u sportskom ruhu

Bentley Bentayga S

Luksuzni SUV u sportskom ruhu

Sa vješanjem koje je i do 15% čvršće od standardnog modela, Bentayga S donosi bolju voznu dinamiku i sportski karakter za kupce koji žele više uzbuđenja od ekskluzivnog terenca...

Bentley je proširio svoju ponudu SUV modela Bentayga sportskom varijantom Bentayga S. Model se na prvi pogled razlikuje od standardnog po sportskim linijama i ukrasnim elementima u crnoj boji na donjim dijelovima vrata i branika, te rubovima prozora i svjetlosnih grupa. Listu dodataka na enterijeru upotpunjavaju novi 22-inčni aluminijumski naplaci sa pet krakova koji su jedinstveni za S varijantu modela, kao i naglašeniji završeci novog izduvnog sistema prilagođenog za bolji protok i agresivniji sportski zvuk. Ekskluzivni enterijer je dodatno obogaćen alkantarom i oblogama od crne i crvene kože uz dodatak sportskih sjedišta sa boljom bočnom podrškom.

 

 


S model pogoni isti 4.0-litarski V8 benzinac sa 550 KS i 770 Nm obrtnog momenta koji omogućava ubrzanje 0-100 km/h za 4,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 290 km/h. Iako je agregat ostao isti, glavna novost je Sport mod koji učvršćava vješanje za 15% u cilju bolje upravljivosti u krivinama i većeg užitka u vožnji. Posebno je podešen i sistem raspodjele obrtnog momenta, kao i kontrola trakcije sa novom tehnologijom za sprječavanje prevrtanja. Pored novog sportskog moda i dalje su dostupni modovi za terensku vožnju, i to za snijeg i vlažnu travu, šljunak, blato i pijesak.

Datum objave: 27/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook