Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Luksuzni terenac za multimilionere

Range Rover SVAutography

Luksuzni terenac za multimilionere

Land Rover je na sajmu automobila u Los Anđelesu predstavio svoj najluksuzniji terenski model svih vremena: Range Rover SVAutography.

Riječ je o čistokrvnom terenskom automobilu sa najvišim nivoom udobnosti i luksuza koji je danas moguće dobiti. Kao baza za njegovu izradu poslužila je platforma standardnog Range Rovera sa produženim osovinskim razmakom, što je putnicima u drugom redu omogućilo čak 1,2 metra slobodnog prostora za noge. Kako bi zadnjem dijelu vozila podario dodatnu ekskluzivnost, britanski proizvođač je tu ugradio dvije raskošne kožne fotelje, sa električnim podešavanjem u 22 različite pozicije, grijanjem, hlađenjem i masažom.

 

Enterijer je obložen kombinacijom najskupocjenije kože i drveta, a osim savremenih multimedijalnih dodataka pozadi se ističe i skupocjeni Zenith hronometar.Za pogon su ponuđene tri opcije. Tu su dva 8-cilindrična motora: 4,4-litarski dizelaš sa 339 KS i veći 5.0 kompresorski benzinac sa 565 KS. Hibridna kombinacija donosi spoj 2,0-litarskog benzinca i elektromotora, koji u paru isporučuju 404 KS. Ovaj model ima mogućnost potpunog električnog pokretanja uz autonomiju od 50 kilometara. Range Rover SVAutography na britanskom tržištu je dostupan po cijeni od 190.000 eura koliko košta dizelska verzija, odnosno 200.000 koliko treba izdvojiti za pet-litarskog benzinca. 

Datum objave: 02/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook