Naslovna > Auto moto sport > M flota u cilju bezbjednosti

Moto GP

M flota u cilju bezbjednosti

Nova sezona MotoGP-a uskoro počinje, a BMW je predstavio svoje moćne modele koji će se u predstojećem prvenstvu koristiti u svrhu sigurnosti...

Nakon što su Mercedes-AMG i Aston Martin  prije nekoliko dana otkrili svoje sigurnosne automobile za novu sezonu Formule 1, BMW je isto uradio za predstojeće MotoGP prvenstvo. Bavarci su kroz performansno M odjeljenje zvanični dobavljač voznog parka za bezbjednost još od 1999. godine, te su kroz istoriju koristili razne modele, među kojima i vrhunski Z8 i veoma rijetki Z4 M coupe. Za 2021. godinu M odjeljenje je pripremilo fantastični trio u vidu M3, M4 i nedavno predstavljeni M5 CS. BMW je sa sigurnosnih automobila uklonio dominantnu bijelu boju koja je inače korišćena, a mjesto je ustupljeno egzotičnijim bojama koje su dostupne za M trio.

 

 


Moćnom triu još će se pridružiti M8 Competition, M8 Competition Gran Coupe i X5 M kao medicinsko vozilo. Pored automobila na četiri točka, pridružiće im se i dvotočkaš, tačnije model 1,000 RR, prvi motocikl koji je izašao iz M divizije. Iz BMW-a poručuju kako je cijela M flota od početka dizajnirana tako da pruža vrhunske performanse, zbog čega su za potrebe MotoGP-a bile potrebne samo male korekcije. Prva trka u novoj sezoni MotoGP-a održaće se 28. marta za Veliku Nagradu Katara, ali cijela sigurnosna flota debitovaće na prvoj evropskoj trci koja je na rasporedu 18. aprila u Portugalu.

Datum objave: 09/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook